Dückers, Joep

Joep Dückers, geboren op een koude 29 februari in 1940 te Blerick als jonge telg van een bakkersfamilie, heeft een leven gewijd aan het delen van kennis en het dienen van de gemeenschap. Opgegroeid tussen het geurige brooddeeg en de zoete lekkernijen in de knusse kelderbakkerij van zijn familie, ontdekte Joep al op jonge leeftijd de geheimen van het bakkersambacht.

Na zijn opleiding aan de MULO A en B en de Kweekschool in Blerick, waar hij zich ontwikkelde tot een volledig bevoegd onderwijzer, volgde Joep zijn roeping om anderen te onderwijzen. Zijn loopbaan omvatte verschillende rollen, van provinciaal Jongerenwerkleider tot directeur van het Serviceburo voor Jeugd en Jongeren Limburg, waar hij zich intensief inzette voor de ontwikkeling en het welzijn van jongeren.

In latere jaren vond Joep zijn plek in het Economisch en Administratief Onderwijs, waar hij als leraar en later als leider van economische, administratieve en logistieke opleidingen aan het MBO-College te Venlo een blijvende impact had. Zijn bijdrage aan het moduleren van onderwijs en het ontwikkelen van landelijke kwalificatiestructuren voor diverse beroepen was van onschatbare waarde.

Niet beperkt tot zijn rol in het onderwijs, heeft Joep ook een belangrijke rol gespeeld in de gemeenschap, zowel als lid van de gemeenteraad in Venlo als op sociaal-cultureel en sportief gebied.

In 2016 begon Joep, samen met zijn vrouw José, aan een nieuw hoofdstuk door zich te wijden aan het schrijven van boeken. Hun gezamenlijke inspanningen hebben geleid tot werken als “Instuif” (2019), “Familie Geurts-Pachen” (2020) en “Het verborgen verleden van de familie Dückers-Coppers” (2022).

Opmerking:
F Y D K M
 
  • infotheek/duckers_joep.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/05/31 17:22
  • (Externe bewerking)
  •  |  Gerealiseerd met Haima logo