Werkgroepen

Onze vereniging kent de onderstaande werkgroepen.

De Werkgroep Geschiedenis heeft als doel de historie van Blerick, Hout-Blerick en De Boekend nader te onderzoeken en de resultaten van dat onderzoek in brede kring bekend te maken. Dat gebeurt door presentatie-bijeenkomsten en publicaties.

Actueel is nu het onderzoek naar het dagelijkse leven van de Blerickse bevolking tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daartoe worden kranten, tijdschriften, dagboeken e.d. uit die periode onderzocht en mogelijk illustratie-materiaal verzameld. Het plan is om binnen twee jaar een geschiedenis van die oorlogstijd te publiceren.

Lees meer

Genealogie houdt zich bezig met voorouder-onderzoek, dan wel de afstamming van de familienaam en een genealoog is iemand die de afstamming en verwantschap van families onderzoekt. Binnen de Heemkundekring wordt de stamboom bewust geïntegreerd in de streekgeschiedenis. De resultaten van zo'n voorouderonderzoek kunnen op verschillende manieren worden weergegeven, bijvoorbeeld een stamreeks, stamboom, kwartierstaat of een parenteel. Mogelijk ondersteund met behulp van speciale computerprogramma's.

Lees meer

Toen medio negentiende eeuw de fotografie het licht zag, werd het vastleggen van een herinnering steeds toegankelijker en werd langzaamaan alles op beeld vastgelegd. Er is sindsdien van alles vastgelegd, denk hierbij aan: portretten, groepsfoto's, bepaalde gebeurtenissen, gebouwen, luchtfoto's, enz.

Lees meer

Waordebook is un nieje werkgroep binne ôsse vereniging.

Er weurt gewerk aan un 'n Groeët-Blièricks Waordebook.

Lees meer

  • vereniging/werkgroepen/start.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/05/24 15:10
  • (Externe bewerking)
  •  |  Gerealiseerd met Haima logo